Προστασία και αποτροπή ανηλίκων από ναρκωτικά - bullying

Το σοκαριστικό πρόσφατο περιστατικό σε δημοτικό σχολείο της θεσσαλονικείς όπου μαθητές ανάγκασαν μικρή συμμαθήτρια τους να «γλείψει» την τουαλέτα, επαναφέρει το θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Δυστυχώς οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι ένας στους δυο μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει πέσει θύμα εκφοβισμού από τους συμμαθητές του. Όλοι μας γνωρίζουμε για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα γενικά θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξέρουμε ποιο είναι το πρόβλημα αυτό και ποιες μπορεί να είναι οι μορφές του. Σε αυτό το σημείο οι συμβουλές ενός ιδιωτικού ερευνητή για την προστασία και αποτροπή ανηλίκων από ναρκωτικά – bullying [εκφοβισμός], θα σας φανούν σωτήριες πριν απευθυνθείτε σε παιδοψυχολόγο.

Πολλές φορές ο έλεγχος ανηλίκου από τους γονείς του καθυστερεί πολύ χρονικά. Όμως δεν πρέπει να απευθυνόμαστε σε γραφεία ιδιωτικών ντετέκτιβ , να ζητάμε την υπηρεσία παρακολούθησης ανηλίκου όταν όλα κρέμονται σε μια κλωστή, το παιδί είναι επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας, όπως χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος, κατάθλιψη κ.α. Μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάσει και στην αυτοκτονία. Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ χρειάζεται από την πρώτη στιγμή που θα παρατηρήσουμε διαφορετική συμπεριφορά από το ανήλικο άτομο. Η παρατατικοί συμπεριφορά των φίλων, οι ναρκωτικές ουσίες, η μοναξιά , το bullying έχουν οδυνηρό αποτέλεσμα τον τραυματισμό της ψυχικής υγείας του εφήβου που πολλές φορές οδηγούν και σε ψυχοσωματικά συμπτώματα [στομάχι, πονοκέφαλοι, αυχένας]. Στις μέρες μας οι γονείς εργάζονται πολλές ώρες κι έτσι δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να ασχοληθούν με τα παιδιά τους. Κι αυτό πολλές φορές έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να οδηγηθούν σε αδιέξοδα.

Ο εκφοβισμός, η κλεψιά, η επιθετικότητα είναι μερικά από τα προβλήματα που ανησυχούν τους γονείς όμως πολλές φορές καθυστερημένα, Η οικογένεια του θύματος που δέχεται κακοποίηση θα παρατηρήσει αλλαγή σε συνήθειες και συμπεριφορές , όπως απομόνωση , άρνηση να πάει σχολείο η σε άλλες δραστηριότητες, αυξημένη κι ασυνήθιστη παθητικότητα, απότομη πτώση στις σχολικές επιδόσεις. Το παιχνίδι «εξουσίας» ορισμένων ατόμων οδηγούν στη δυστυχία κάποια αλλά αθώα θύματα. Η παρακολούθηση ανηλίκου είναι μια υπηρεσία που θα σας βοηθήσει στην ανεύρεση της αλήθειας αν το παιδί σας έχει μπλέξει με κακές παρέες, αν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, αν έχει παράξενη συμπεριφορά και απουσιάζει πολλές ώρες από το σπίτι η κλείνεται στο δωμάτιο του και δεν γνωρίζει ο γονέας τι κάνει. Ορισμένες φορές ο γονέας παρακολουθεί μονός του το ανήλικο παιδί του.

Η σωστή παρακολούθηση χρειάζεται γνώση, χρόνο, άγνωστους ανθρώπους και ορθή χρήση εξοπλισμού παρακολούθησης. Επομένως, ένας επαγγελματίας ιδιωτικός ντετέκτιβ όπως εμείς θα σας φέρει λεπτομερή αναφορά για τις κινήσεις του ανηλίκου με φωτογραφίες και καταγραφή συνομιλίων. Η συνέπεια να διακινδυνεύσετε μια παρακολούθηση και σας καταλάβουν είναι να διαταραχθούν οι σχέσεις σας και η εμπιστοσύνη σας με το παιδί σας. Η ποιότητα της σχέσης γονέα – παιδιού, η οποία είναι ζεστή και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού, τα βοηθά να έχουν καλύτερες σχέσεις με του συνομήλικους τους και καλύτερες δεξιότητες για να αντιμετωπίσουν τις εκφοβιστικές συμπεριφορές. Σπουδαίο ρολό παίζει και η παρακολούθηση των λογαριασμών του παιδιού στα κοινωνικά μέσα [Social Media] . Να είστε προληπτικοί και πάντα να θέτετε κανόνες που τους τηρείτε. Μην λέτε απλά θα πάρω τον υπολογιστή η θα βάλω κωδικό πρόσβασης αλλά ποτέ δεν το κάνετε. Έτσι το παιδί μαθαίνει στην ατιμωρησία και στην ασυνέπεια. Όμως πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι από εμάς.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης ανηλίκου συλλέγουμε πληροφορίες για την δραστηριότητα του εκτός της οικίας του, με ποιους ανθρώπους συναναστρέφεται όμως το σημαντικότερο είναι να το αποτρέψουμε η να σταματήσουμε τις συναντήσεις με κακές παρέες, ύποπτα άτομα η εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες και περιπλοκά περιστατικά . Μέσα από την πολυετή εμπειρία μας καταλαβαίνουμε ποσό σημαντικό είναι να μην καταλάβει το παιδί ότι βρίσκεται υπό παρακολούθηση και χάσει την εμπιστοσύνη στον κηδεμόνα. Η ερευνά του γραφείου μας είναι διακριτική με στόχο να προστατεύσουμε και να σταματήσουμε τη συρματοποίηση του παιδιού σας. Πάντα η έρευνα από τα άτομα του γραφείου μας είναι διακριτική και εξονυχιστική. Έχουμε δώσεις λύσεις σε αμέτρητες οικογένειες για την προστασία και αποτροπή ανηλίκων από ναρκωτικά – bullying.

Αν νιώθετε ότι το παιδί σας βρίσκεται σε μια δυσάρεστη κατάσταση, επικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν συμβουλευτική πρώτη συνάντηση.