Παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου

Εάν έχετε την υποψία πως το κινητό σας τηλέφωνο παρακολουθείται, μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς για τον έλεγχο του αλλά και για την εξακρίβωση των στοιχείων του υποκλοπέα.

mobile-spyΣύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης απαγορεύεται η ακρόαση, υποκλοπή, αποθήκευση και άλλο είδος παρακολούθησης ή επιτήρησης των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των συναφών δεδομένων κίνησης και θέσης από άλλα πρόσωπα πλην των χρηστών, εκτός μόνον εάν προβλέπεται από άλλη διάταξη νόμου. Επιτρέπεται η καταγραφή συνδιαλέξεων και των συναφών δεδομένων κίνησης, όταν πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια νόμιμης επαγγελματικής πρακτικής με σκοπό την παροχή αποδεικτικών στοιχείων μιας εμπορικής συναλλαγής ή οποιασδήποτε άλλης επικοινωνίας εμπορικού χαρακτήρα, με την προϋπόθεση ότι και τα δύο μέρη, μετά από προηγούμενη ενημέρωση για τον σκοπό της καταγραφής, παρέχουν τη συγκατάθεσή τους.

Με τον νόμο αυτόν απαγορεύεται με σαφήνεια η υποκλοπή συνδιαλέξεων μέσω κινητών τηλεφώνων. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, παρ. 4, του νομοσχεδίου «απαγορεύεται η χρήση των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών για την αποθήκευση πληροφοριών ή την απόκτηση πρόσβασης σε πληροφορίες αποθηκευμένες στον τερματικό εξοπλισμό συνδρομητή ή χρήστη, ιδίως δε με την εγκατάσταση κατασκοπευτικών λογισμικών, κρυφών αναγνωριστικών στοιχείων και άλλων παρομοίων διατάξεων».

Τέλος, να σημειώσουμε πως το νομοσχέδιο αυτό, προβλέπει αυστηρές ποινές που φτάνουν μέχρι και τα 10 χρόνια κάθειρξης και χρηματική ποινή έως 150.000 ευρώ.