ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ • ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ • ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου

Παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου

Η παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου είναι μια από τις πρώτες και βασικότερες υπηρεσίες που διαφημίζουν στις ιστοσελίδες τους οι ιδιωτικοί ερευνητές. Υπηρεσία που προσφέρουν με το αζημίωτο αλλά είναι ξεκάθαρα απολύτως παράνομη δραστηριότητα τελεία και παύλα χωρίς αστερίσκους . Σε’ αυτό το σημείο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στους μελλοντικούς πελάτες της συγκεκριμένης υπηρεσίας τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους μας η παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου είναι μια παράνομη ενέργεια και στη βασική της μορφή η υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών αποτελεί πλημμεληματική παράβαση όχι όμως αμελητέα που μπορεί να μετατραπεί μέχρι και σε κακούργημα . Το νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αυστηρό στην υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών γιατί η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη έγινε επικίνδυνο «εργαλείο» στα χέρια ασυνείδητων ανθρώπων που δε σέβονται τα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Πριν τα smartphones η παρακολούθηση κινητού ήταν αδύνατη. Στα παλαιά τύπου κινητά δεν υπήρχε τρόπος να γίνει παρακολούθηση τους σε αντίθεση με τα προηγμένης τεχνολογίας android και iPhone που με την εγκατάσταση ενός λογισμικού μπορεί ο κάθε επιτήδειος να υποκλέψει όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή όπως συνομιλίες , μηνύματα, φωτογραφίες, Instagram, Facebook, Messenger. Δεν έχει αξία η παρακολούθηση κινητού μόνο σε πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφους επιχειρηματίες, δικαστικούς αλλά και σε άλλες κατηγορίες ατόμων.

Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας και περιέχει πολλά μυστικά και απόρρητα της ζωής μας. Οι περισσότεροι ερευνητές στις ιστοσελίδες τους αναφέρονται στο νομό και ισχυρίζονται ότι παρακολούθηση κινητών είναι νόμιμη αν πρόκειται για την προστασία ανήλικου η υπερήλικα ατόμου που δέχεται εκφοβισμό η εκβιασμό. Στην πραγματικότητα όμως οι περισσότερες παρακολουθήσεις γίνονται από πελάτες που ενδιαφέρονται κυρίως να μάθουν αν το ταίρι τους, τους απατά. Στην πλειονότητα της παράνομης αυτής δραστηριότητας οι σύντροφοι θέλουν να υποκλέψουν δεδομένα από το κινητό του συντρόφου τους με μοναδικό κίνητρο να πάρουν τις αποδείξεις μοιχείας που θέλουν. Ακόμη, γονείς ζητούν αυτήν την υπηρεσία για να μάθουν με ποιους μιλάει το παιδί τους, ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται, που βρίσκεται ανά πασά στιγμή και σε κάποιες περιπτώσεις ζητούν και προγράμματα που παρέχουν τη δυνατότητα να ακούς το χώρο. Ακόμη, στα εταιρικά που χρησιμοποιούνται από εταιρείες για να παρακολουθούν τη φερεγγυότητα των υπάλληλων τους. Δυστυχώς , ένας κωδικός πρόσβασης δεν μπορεί να προστατεύσει κανένα κινητό τηλέφωνο από κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης. Οι φάκελοι του κινητού δύσκολα παρέχουν απόρρητο και ασφάλεια. Και το χειρότερο είναι ότι πολλά γραφεία ιδιωτικών ερευνητών διαφημίζουν ελευθέρα την «πραμάτεια» τους την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Υπάρχουν τρεις τρόποι παρακολούθησης κινητού:

  1. Με εισαγγελική εντολή. Μόνο η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική μπορούν να ζητήσουν από τον ειδικό εισαγγελέα που τους εκπροσωπεί νόμιμη άδεια για παρακολουθήσεις. [Νόμιμη επισύνδεση].
  2. Λογισμικά on the air . Δηλαδή τα κακόβουλα λογισμικά εγκαθίστανται στη συσκευή χωρίς φυσική παρουσία ανοίγοντας απλά ένα Link. Γι’ αυτό δεν πρέπει να δεχόμαστε Links από αγνώστους ή ιστοσελίδες που δεν γνωρίζουμε. Πρόσφατο παράδειγμα του επιχειρηματία από τη Σαντορίνη που του έκλεψαν 120.000 ευρώ από το λογαριασμό του.
  3. Να πάρουν οι «αρμόδιοι» στα χέρια τους το κινητό για 10 λεπτά για να περάσουν το λογισμικό. Οι περισσότεροι ιδιωτικοί ερευνητές υπόσχονται σύγχρονα λογισμικά και εξειδικευμένο προσωπικό με τεχνογνωσία τέτοια που θα επιτρέψει ο πελάτης να έχει πρόσβαση σε όλες τις κινήσεις, συνομιλίες συνδιαλέξεις και social media που γίνονται μέσω του «παγιδευμένου» κινητού . Επειδή οι ιδιωτικοί ερευνητές παίζουν σπουδαίο ρολό στην κοινωνία , αφού αναλαμβάνουν τη διερεύνηση σημαντικών υποθέσεων πρέπει να διακατέχονται από ηθική. Επομένως, δεν πρέπει να διαφημίζουν ελευθέρα την παρακολούθηση κινητών. Και φυσικά ούτε να προσφέρουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Ούτε η κοινωνία πρέπει να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Αλώστε ο λόγος ύπαρξης του επαγγέλματος των ιδιωτικών ντετέκτιβ είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και η τήρηση της δικαιοσύνης.