ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ • ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ • ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Συνεντεύξεις του Ντετέκτιβ Πήτερ Καμενάκη

Συνεντεύξεις: περιοδικό Alpha Free Press του τεύχους 313, Μαρ. 2016

Η μοιχεία κρατά τα σκήπτρα στις έρευνες

Πριν από 23 χρόνια μια ενασχόληση που ξεκίνησε σαν χόμπι για τον Πήτερ Καμενάκη κατέληξε να είναι η δουλειά και το πάθος του.

Εκπαιδεύτηκε σε σχολή του Ισραήλ και δεν παύει ποτέ να ενημερώνεται πάνω στις νέες τεχνολογίες, αφού θεωρεί πως είναι πολύτιμο εργαλείο του επαγγέλματός του.

Μέσα από την πολυετή εμπειρία του διαπιστώνει ότι: «Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων – κατά 95 % περίπου – οι υποψίες των πελατών μας επιβεβαιώνονται».

Οι ερωτικές έρευνες ανέκαθεν ήταν οι πιο δημοφιλείς, όπως μου υπογραμμίζει: «Οι παρακολουθήσεις για μοιχεία κρατούν τα σκήπτρα στο επάγγελμά μου, ενώ εδώ και μερικά χρόνια έχει εμφανιστεί ο “προγαμιαίος έλεγχος”. Οι οικογένειες μου αναθέτουν να μάθω το παρελθόν του υποψήφιου γαμπρού ή της μέλλουσας νύφης. Πολλοί γάμοι έχουν αποτραπεί, καθώς όπως αποδείχθηκε στην πορεία της έρευνας, στόχος του θύτη ήταν να καρπωθεί τα χρήματα και την περιουσία του θύματος. Μάλιστα, οι τελευταίες περιπτώσεις τώρα με την κρίση παρουσιάζουν μεγάλη έξαρση.

Ακολουθεί η βιομηχανική αντικατασκοπεία, που εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Και οι εξαφανίσεις που εμπεριέχουν δόλο ή έγκλημα».

Μάνα σκότωσε το γιο της για να πάρει την ασφάλεια ζωής

Συγκλονιστική είναι η υπόθεση μιας μητέρας που απευθύνθηκε η ίδια στον κ. Καμενάκη, ζητώντας του να εξιχνιάσει τα αίτια θανάτου του γιου της και στην πορεία δείχθηκε πως η ίδια ήταν η δολοφόνος του, όπως μας αφηγείται ο ίδιος. 

Η πενθούσα μητέρα μου είπε ότι ο γιος της σηκώθηκε στον ύπνο του να πιει νερό και άρχισε να βήχει, μελάνιασε, φάνηκε να πνίγεται από το ίδιο του το σάλιο και τελικά πέθανε.

Ήθελε να διερευνήσω μήπως επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, μήπως νωρίτερα που ο γιος της είχε βγει κάποιος του είχε ρίξει κάτι στο ποτό. Από την έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε αργότερα ότι η ίδια η μητέρα σκότωσε τον 21χρονο γιο της με ένα ειδικό φάρμακο, το οποίο ήταν πολύ δύσκολο να ανιχνευθεί.

Ο λόγος ήταν για να εισπράξει την αποζημίωση από την ασφάλεια ζωής του παιδιού της. Η εν λόγω κυρία παραμένει ακόμα ασύλληπτη και έχει διαφύγει στο εξωτερικό».

Συνεντεύξεις: περιοδικό BHMagazino του τεύχους 483, Ιαν. 2010

Στην ερώτηση “τι δουλειά κάνεις;” απαντώ “κομμωτής”. Δεν ταράζει τον κόσμο. Το “ντετέκτιβ” σε κάνει να φαίνεσαι ο αδιάκριτος τύπος που χώνει τη μύτη του παντού. Ακόμη και αν αυτός είναι ο τρόπος σου για να πληρώνεις τους λογαριασμούς, δεν χρειάζεται να το ξέρουν όλοι.

Στη δουλεία μου “λερώνομαι” με τα προβλήματα των άλλων. Δεν έχει καμία σχέση με τις ταινίες κατασκοπίας. Είναι αληθινή ζωή και γι’ αυτό είναι πιο ενοχλητική.

Οι ερωτικές έρευνες ανέκαθεν ήταν οι πιο δημοφιλείς. Εδώ και λίγα χρόνια έχει εμφανιστεί ο “προγαμιαίος έλεγχος”. Οι οικογένειες μου αναθέτουν να μάθω το παρελθών του υποψήφιου γαμπρού ή της μέλλουσας νύφης. Έχω χαλάσει κάποιους γάμους.

Ακολουθούν οι παρακολουθήσεις για μοιχεία. οι δίγαμοι, η βιομηχανική αντικατασκοπεία και οι έρευνες για ζιγκολό που έχουν καταχραστεί περιουσίες. Οι τελευταίες περιπτώσεις τώρα τελευταία παρουσιάζουν έξαρση. Μάλλον έχει να κάνει με την κρίση.

Για να γίνεις ντετέκτιβ, πρέπει να είσαι περίεργος, πολυμήχανος και να αντέχεις στην έλλειψη ωραρίου.

Προσωπικά ακολούθησα εκπαιδευτική διαδικασία σε σχολή του Ισραήλ και εκπαιδεύομαι συνεχώς στις νέες τεχνολογίες αφού έχει κριθεί απαραίτητη η συμβολή τους στη λήψη ενοχοποιητικών στοιχείων.

Έχω δει περισσότερα πράγματα από όσα θα ήθελα. Χάνεις την εμπιστοσύνη σου στο ανθρώπινο είδος.

Συνεντεύξεις: περιοδικό ELLE του τεύχους 251, Αυγ. 2009

(…) Αν ένα πρόγραμμα μπορεί να γίνεται κατάσκοπος των τηλεφωνημάτων και των γραπτών μηνυμάτων, τι μας επιφυλάσσει το μέλλον;

Ο ιδιωτικός ερευνητής Πήτερ Καμενάκης δηλώνει στις συνεντεύξεις του: “Προσωπικά αυτά τα συστήματα δεν τα χρησιμοποιούμε, αφού η διακίνηση τους είναι παράνομη.

Aπό την πείρα μας όμως, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν πολλοί που τα εμπιστεύονται. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα η ζήτηση τους έχει μειωθεί εξαιτίας του κόστους τους”. Ένα πλήρες πρόγραμμα που τα κάνει όλα και (δεν) συμφέρει κοστίζει κάτι περισσότερο από 1000€.

Για ένα απλό πρόγραμμα το οποίο παρακολουθεί τα γραπτά μηνύματα
οι τιμές ξεκινούν από 200€.

Όμως πόσο ασφαλείς είμαστε τη στιγμή που η ζωή μας εκτίθεται; Ποιά μέτρα μπορούν να λάβουν οι εταιρείες για την προφύλαξη των συνδρομητών τους; (…)