ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ • ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ • ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Συλλογή και Ταυτοποίηση Βιολογικού Υλικού DNA

DNA

Το γραφείο μας συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα κέντρα ταυτοποίησης DNA βοηθώντας μας έτσι στην εξιχνίαση υποθέσεων κακοποίησης ανηλίκων και εξαφανισθέντων ατόμων.

Οι πραγματογνώμονες των εργαστηρίων ταυτοποίησης που συνεργαζόμαστε, καινοτομούν και μας προσφέρουν όλες τις σύγχρονες τεχνικές ανίχνευσης βιολογικού υλικού, ανάλυσης και ταυτοποίησης DNA. Ως ειδικά εκπαιδευμένοι σε αυτόν τον τομέα, μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση οποιασδήποτε ποινικής υπόθεσης, είτε εμβαθύνοντας στις αναλύσεις και ενισχύοντας το έργο μας όταν αυτό κρίνεται ελλιπές, είτε προσφέροντας υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου, δίνοντας τη δυνατότητα αντεξέτασης πραγματογνωμοσυνών σε επίπεδο συγγραφής ή σε επίπεδο νέων εργαστηριακών αναλύσεων.

Τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου;

Σεξουαλική κακοποίηση είναι οποιουδήποτε τύπου επαφή ενός ενήλικου (παιδόφιλος) με ένα παιδί με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενηλίκου, ο οποίος έχει πάντα την αποκλειστική ευθύνη μιας τέτοιας πράξης.

Ο παιδόφιλος, στα γενικά του χαρακτηριστικά, είναι συνήθως άντρας, άνω των 30 ετών, με λίγους φίλους της ηλικίας του και συχνάζει σε χώρους με παιδιά όπως παιδικές χαρές, Ίντερνετ καφέ, αθλητικά κέντρα κ.α. Συχνά μάλιστα εργάζεται με παιδιά, ενώ δεν αποκλείεται να είναι άτομο «υπεράνω πάσης υποψίας». Σε πολλές περιπτώσεις είναι γνωστό μέλος της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και συνήθως ανήκει στο περιβάλλον του παιδιού ή και της οικογένειας. Όπως έχει αποδειχθεί σε αρκετές περιπτώσεις στην πράξη, χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε παιδιά, ενώ ενδέχεται να προσποιείται τον έφηβο για να συζητά και να παίζει παιχνίδια μαζί τους στο Διαδίκτυο. Στοχεύει σε συγκεκριμένες ηλικίες και φύλο, συνήθως παιδιά προεφηβικής ηλικίας, και δρα μεθοδικά και με υπομονή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Μπορεί επίσης να προβεί σε πράξεις συναισθηματικού εκβιασμού ή να απειλήσει το παιδί, προκειμένου να μην αποκαλύψει τις δραστηριότητές του στους γονείς του.